2018. július 21. Aratás gyülekezete

 

20180721

Istennek isteni tartalma vagy érdemi része megjelenik Atyaságában, amely az isteni szeretet. Atyaság a menny alaptörvénye. Istennel való viszonyunk lényegbeli módon apa-fiú szeretet viszony. Attól tudsz tanulni, akitől nem félsz vagy szeretsz! Így van ez az Atyánál is. Isten az Atyaságát egyéni szinten, majd családi szinten építi ki. Belül, szellemünk és lelkünkre nézve először. Az atya gondoskodása és szeretete felülről való és részünkre az örökkévalóságban előre eltervezett. Krisztusnak küldetés ma is ugyan az, visszavezesse az embert Atya közelségébe, akaratába. Hitünk, ha él és fejlődik, akkor az Atya minden helyzetet fog tudni kezelni az életünkben. Hogyan induljunk az Atya felé? 1. Hinned kell az Atya szeretetében 2. Hited megvan, csak használd 3. Hitetlenség ignorálni akarja hitedet 4. Minden atyai gondoskodásunk létezik előre, szellemünk bizonyságot tesz erről. 5. Hit nem látja a jövőt csak az örökkévalóságban mozog. „ Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.” Ján 14:24

 

 

 

 

 

2018. július 14. Aratás gyülekezete

 

Amikor eljutsz az erőtlenség csúcspontjáig, ott vár a kegyelem és a természetfölötti erő. A szellemi életünk nem a jelen határain belül található. Sok esemény megrendítheti a hívő biztonságérzetét, de az ígéret biztos marad. A kegyelem örökkévaló, mint az ígéretek. Gyakori jelenség, hogy keresztény életünkben úgy érezzük, nem vagyunk elég jók Istennek és ezt igyekezünk kompenzálni. Ekkor egyre kellemetlenebbé válik erőlködésünk. Örökségünk nagy része Istenünk ígéreteiben van. Amit eddig kegyelemből megtapasztaltunk előlege annak a jutalomnak, amit a megfelelő időben mindig kifizet nekünk. Azt szeretném, ha túljussunk minden önvizsgálaton és a kegyelem olyan bőségéhez jussunk, hogy szent és eksztatikus állapotunk tanúbizonysággá váljon magunk és környezetünk számára.

 

 

 

 

 

2018. július 7. Aratás gyülekezete

 

20170707

Az üzenetben szó lesz 4 elvről, amely segít egy magasabb szintre lépéshez a házasságban. Érintjük a férfi szerepet bibliai igazságok által. Óriásit tékozolnak mindazok az emberek, akik a házasságot autonóm, privát szférának tekintik. Sokan azt gondolják, hogy meghatározhatják az alapszabályokat. A királyság evangéliuma a természetfölötti szemszögét hozta el. A házasság kizárólag Isten királyságának törvényei szerint értelmezhető és újítható meg, mert a mennyből létrejött intézmény. Otthonainkban, nekünk kell lerakni ezt a fundamentumot. A királyság üzenete és elvei tradicionális törvények. Ha ismered elveit, mindig sikeressé tesznek. Irányítja a világban és egyházban való forgolódásunkat. Királyságban király uralkodik és magasabb szinten működik, mint a földi törvényszerűségek. A gond az Ó.sz.-ben is ott kezdődött, amikor Babilon kultúráját keverték Isten törvényével. Mi, nemcsak gondoskodást akarunk kapni Istentől, hanem szellemi jövőnket is szeretnénk birtokba venni otthonunkban. Ilyen módon már a jövő előízét, előképével élhetünk. Ebben egy családi munka is vár bennünket.

 

 

 

 

 

2018. június 30. Aratás gyülekezete

 

20180630

Az üzenet első részében a vallás munkájáról lesz szó, mint a hazug valóság. Hogyan épít ki hamis identitást, hamis hit célokat és egy hamis kereszténységet. A farizeusi kovász egész életünkben kísérteni fog. A valóságos igazságot pedig mindennél többre kell becsülnünk, ha a szívben értéket alakított ki. Második részben életünket sikerre vivő ígéretekkel foglalkozunk. Ígéretek a legnagyobb horderővel rendelkeznek sorsunkban. Amennyit elfogadsz, annyi valósul meg. Az Ígéretek elfogadása az újszövetségben való életet jelenti. Mindenkinek személyesen kell fogadnia és láttamoznia Isten ígéretét a saját hite által, különben semmi haszna sem lesz belőle. Ígéretek hidat képeznek a szövetség áldásaihoz. Semmi sem lehet bizonyosabb, mint az, amit maga Isten jelent ki és semmi sem történik meg biztosabban, mint az, amiért Ő esküvel kezeskedett. A testé lett ige, azaz Krisztus, telve van kegyelemmel és valósággal, igazsággal. Az igazság, egy magasabb valósága a realitásnak, amit érzékelünk.

 

 

 

 

2018. június 23. Aratás gyülekezete

 

20180623

Az „emuná” héber szó megbízható platformra való építkezést jelent. A héber mentalitás számára a valóság az a biztonságos és hűséges dolog, amire bátran támaszkodhatunk életünk vonatkozásában. Egy biztos lényegi pont. Ahogyan kezeled a jelen helyzet kritikus problémáit, az meghatározza, hogy visszaesel-e majd a hétköznapi szintedre, vagy belépsz egy új szintre. Az áttörési pont akkor jön el, amikor veszed a szellemi elveket, amelyekben éltél az eddigi szinteden és áthozod azt a következő új szintre. Közben megváltozol belül, de az elvek transzferálható szilárd igazságok lesznek. Akkor jön el a valóság manifesztációja, amikor a maximum határán vagy annak a szintnek, ahol éppen tartasz és éppen azt próbálod kitalálni, hogy tudsz kijönni onnan ahol vagy, hogy oda juss, ahol Isten akar látni. Szükséged lesz egy új célra - nem álmodozásra -, ami méltó Istenedhez.

 

 

 

1. oldal / 78