2015. november 07. Helyszín: Aratás gyülekezet,Előadó: Tóth Lajos

7C15CC73AF578FC270B29C2BF36111DB99095B50E074B4BBA3pimgpsh fullsize distrElőször a „megigazulás szolgálatát” nézzük meg. Utána Illés próféta Jézabellel folytatott küzdelmeit és vallási csalódását, traumáját elemezzük. Ne becsülj alá egyetlen ellenséget sem, mert az ellenség pontosan erre számít. A sátán egzisztenciája a vádlás, melynek célja a megigazult ember belső karakterét elgyengíteni, majd szellemi létezését likvidálni. Mivel az Egyház nem uralta a körülményeit, legtöbbünk nem ébredt rá arra, hogy kik is vagyunk és mire képesek. Mi úgy teremtettünk, hogy igaz emberként hit által járjunk, mint Isten. Amikor ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat csak akkor győzünk.

 

 

 

1. rész

2. rész

Dátum: 2015. november 14.Helyszín: Aratás gyülekezet, Előadó: Tóth Lajos

D0CF62CB74F8F67F389F3A6BC4A2E73E99B8594E90B4BA7C18pimgpsh fullsize distrAz első részben meghatározzuk a megigazultságot: Isten fegyvere az engedelmességre. Ez isteni színvonalú cselekedetek előtt nyitja meg az ajtót. A vádló figyeli, milyennek látod magadat. Megigazult ember a gonoszság birodalmát uralhatja. A lehetőség, hogy mivé válhat az igaz ember Krisztusban, szívünkben van. Ha nem látjuk ezt hitben, jóllehet újjászülettünk és jogilag Isten igazságai lettünk, mégsem tudjuk megteremni az igazság gyümölcseit. A második részben Illés lesz újra a mintánk. Azoknak, akik kárhoztatásban járnak, nehéz magukévá tenni Isten igazságának áldásait. Az ellenség azért jön, hogy ellopja azt a képet, kik is vagyunk és mire képesek az elhívásunk és ajándékaink által.„ „Hit által hősökké lettek a csatában.”Zsid.11:34b Egysz.

 

 

1. rész

2. rész

 

Dátum: 2015. november 21. Helyszín: Aratás gyülekezet, Előadó: Tóth Lajos

Az ördög stratégikusan ténykedik ellenünk, azonban Isten megismerteti szándékát. Ádám vétkezett és a megigazultsága hamisságba fordult. Az ellenség átalakította megigazult önképét. A feltámadás győzelme visszavitte az egyházat oda, ahol Ádám volt elhívásakor. Megigazultságunk platform a győzelmünk számára. Ha prioritást adsz ennek, akkor győztes hatással lesz sorsodra nézve. A megigazulás hozza el azt a bizonyosságot, hogy SOHA NEM FORDULSZ VISSZA. Uralmi megbízásunk van, miként Illésnek is volt, de az Ő szívét megmérgezte Jézabel víziója. Illés elhívása prófétai-apostoli kormányzás lett volna 7000 istenkereső és 100 próféta felé. Sajnos elveszítette hitét elhívásában és az ahhoz kapcsolódó kegyelem természetfelletti képességeiben.

 

 

Dátum: 2015. november 21. Helyszín: Aratás gyülekezet, Előadó: Áldozó Tibor

Jézus 30 évig volt az „ács fia”. 30 évig Jézus egy jó ember, egy jó hívő életét élte! De eljött az Isten által rendelt megkülönböztetett elhívás ideje, ami azonnal totális háborúba sodorta a régi életével. Lehet, hogy most mi is csak az ács fiai vagyunk, jó emberek, jó hívők. De ez még nem Krisztus! Fel kell készülnünk arra is, hogy akiket eddig az „ács fia”-ként ismertünk, elhívást, kegyelmet, Isteni megkülönböztetést kapnak. Názáret volt az egyetlen hely, ahol Jézust lekorlátozta a hitetlenség. A názáretiek a testre néztek, a testben bíztak, ezért átok alá kerültek. A jelenlegi korszak csoda-hiánya ebből (is) fakadhat. Készülj fel, hogy Isten embereket ken fel a közvetlen környezetedben, és készülj fel, hogy Téged is fel fog kenni!

 

 

Dátum: 2015. november 28. Helyszín: Aratás gyülekezet

Azt olvassuk a Jelenések könyvében, hogy a hívők bizonyságtételükkel le fogják győzni a vádlót. Azt jelenti ez, hogy fókuszálnunk kell János apostol mennyei üzenetére, miszerint megismerjük a Bárány vérét, bizonyságtételünk hatalmát és mit jelent az, hogy életüket nem kímélték mindhalálig.  A vádló három dolgot használ győzelmünk visszatartására: 1. Hibás stratégia 2. Tudatlanság az igazság hatalmáról 3. Intellektuális hit. Mit kell neked tenned, hogy győztessé és szabaddá válj? Éld meg a kijelentetett igazságot. "És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket."  Ján 8:32