Tóth Lajos, Aratás gyülekezete, 2015. április 4.

A tizedik csoda mutatja be az újszövetségi egyház kivételezettségét. Urunk hamarosan újabb kivonulások sorozatait fogja bemutatni minden kontinensen. Megváltattunk, és mi át akarjuk venni a megváltással járó jogaink minden előnyét. Minden szövetség áldozat, közösség és kedveltség alapú. Ezért lehet beleállnunk Isten előre elkészített szövetségi javaiba. Ez történt a kivonuláskor is. Mózes progresszíven látta a láthatatlant. Az újszövetségben mindenki „mózesi” típusú karakter lehet. Amikor ismeretünk van Urunk véréről, akkor a kedveltség megnyilvánulása csodákat vihet végbe.

 

 

 

1. rész

2. rész

Tóth Lajos, Aratás gyülekezete, 2015. április 11.

Az üzenet témája, képesek leszünk-e lelkileg és spirituálisan saját és gyermekünk egyedi kibontakozását megérteni. Aq. Tamás szerint mindenkit csak arra lehet megtanítani, amit „úgyis tud”, mert az isteni transzcendenciából hozzuk magunkkal azt, amivé majd lehetünk. Hogy valaki eléri-e a vele született és kegyelem által fejlesztett adottságokat, ez a szülő felelősségén, környezetén és az egyházán múlik. Üzenetben szemléltetjük az Atyaság kimeríthetetlen szellemi alternatíváit és tanulságként Dávid titkos korszakát kutatjuk, hogyan élte meg családjában lévő szellemi tragédiák sorozatait. Amikor egy szülő szorong a kultúránkban fokozódó elvárások, ill. a vallásban megélt kificamodott mechanizmusok miatt, akkor konfliktusok, traumák és spirituális krízisek támadnak a család életében.

 

 

1. rész

2. rész

Tóth Lajos, Budapesti Immanuel gyülekezetében, 2015. április 26.

Ábrahám élete legizgalmasabb pillanatát nézzük meg a Mória hegyi (hb.Jah hegyén gondviselés v. látás) próbáját. Ebben a próbán Isten egy új természetfeletti kapcsolatba emelte szövetséges partnerét. Ábrahámnak már működött a hit szeme, mert nem látta halottnak Izsákot. HA mi a láthatót látjuk, soha nem fogjuk a legjobbunkat átvenni. A hit adja nekünk a képességet, hogy megragadjuk a kijelentést, ami bejárást ad nekünk az aratásunkba, amit a természetes szemünkkel először nem látunk. A hit megtörténtnek látja a kijelentett ígéreteinket. Az elménk érzéki dolgot akar csinálni Isten ígéreteiből.