Aratás gyülekezete 2019.08.04.

20190804

Azért vesztettél annyi csatát, mert többet erőlködsz és küszködsz, mint amennyit imával megharcolsz. Imádkozásunkban a hit segít Bennünket abban, hogy elfogadjuk mindazt, amiről Isten előre gondoskodott kegyelme által. Amikor imádkozunk, előnyünkbe lépünk be, mert előnyt képvisel a kegyelem számunkra. Ezért minden új szellemi fordulat alapja lelkünkben és szellemünkben a hit általi ima. Nem imamennyiségről beszélünk, hanem hídépítésről Isten és szívünk között. Ima egy engedély szívünknek, hogy csatlakozzon Istenhez és engedély Istennek is, hogy belépjen sorsunkba. Ha nem vágod le a múltadat ima által, harcaidban veszteni fogsz. Az ima nélkül múltadba maradsz. Régi identitásod azon dolgozik, hogy ne haladj előre és gyengítve legyél hitedben. A helytelen ima okai lehetnek: rossz önértékelés, ó.sz.-i ima minták, szív zárt, szív rossz úton halad, Istenre tesszük csak a felelősséget, nincs emberi kezdeményezés, következetlen az Istenkeresésünk. Amikor Isten bírói segítségéről alkotott kép helytelen, akkor helytelen az irányunk, hitünk alkalmazása és sajnos az imáink. Nem kapja meg így a szív a Szent Szellem segítségét. Imáinkban munkát kell fektetni abba, hogy Ő Kedvezett (kegyelmezett) azzal Nekünk. Isten nem kijavította életedet, hanem újjászült új emberé. Meg kell tanulni az identitásod kegyelmi ajándékát elfogadni a kegyelmi trón előtt. Új emberré lettél nem javított emberré. Új gyökér lett a szellemed, amely Istennel van összekapcsolva és érintkezve (1 radar). A hit kezdi el, de a kegyelem végezte ezt el.

 

 

 

Aratás gyülekezete 2019.08.010.

20180810

Az utolsó idők végén nem egyszerűen sötét lesz, hanem nagyon sötét. Ez azt jelenti, hogy ahol egy kis varázslás és megtévesztés volt, ott sok lesz. Az ellenség minden csodát előhúz. János apostol levelében prófétál arról, hogy a sátán bevezeti az egész föld lakosságát integrált imádkozásba és imádatba. Krisztus nem hagyta abba az imádkozását szolgálata közben sem. Nemesedett. Hitedet úgy élesíted, ha használod imádkozásod általa. Ahogy imában működsz, kifejleszthetsz egy érzékenységet a láthatatlan királyság felé! Atyánk motivál a közösségében és keresi a mély, közvetlen, személyes kapcsolat velünk. Azt akarja, hogy szívből és színjáték nélkül beszélgessünk Vele. Barátként. Isten Szellem, ezért nem értelmedhez szól, hanem szellemedhez. Intellektus által nem lehet soha felfogni Istent. Ha az értelem vezeti a hívőt, becsapva lesz. Ekkor folyton visszanézel a múlt hibáira, hordozod szégyenedet, bűntudatodat és a kisebbrendűség érzés le fogja rombolni a hitedet. A hit nem mindig mondja meg, hol, mikor vagy hogyan történik a változás életedbe, de azt megmondja, merre menjél. Dávid pásztorfiúból lett király. Nemesedett. Hite elvezette egy helyre Góliát által, ahol elkészítette a következő isteni életszínvonalát. Amikor Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy a hegyen áldozza fel Izsákot, Ábrahám tudta szellemében lesz segítsége. Nos, nem Ábrahámnak kellet gondoskodnia a kosról. Ábrahám elindult, nem tudta fejbe hova megy, de szelleme igen. Mivel Ábrahám, mert fejlődni a bizalomban Isten felé, ezért őt barátjának nevezte Isten. Nemesedett.

 

 

 

Aratás gyülekezete 2019.08.17.

20190817

A kegyelem nem segít a terhek elhordozásában, hanem leveszi és megsemmisíti azokat. Isten nem aggódik felőlünk, mi aggódunk csak. Az aggódás egyébként egy hitetlen elmélkedés. Amikor szíved szemei megvilágosodnak a helyes imaélet által, akkor pár napon belül többet haladhatsz szellemileg, mintha csak a lelked értelmezné a szentírást hetekig. A lelkünk a bibliaolvasáson keresztül egy vallásos szörnyet készít belőlünk szellemünk nélkül. Nem elég az imaéletünkhöz, hogy Isten kegyelme gondoskodik és megért bennünket. Ha azt állítjuk, hogy meg akarunk szabadulni a gondjainktól, küszködéseinktől, akkor nem Ő veszi el, hanem mi adjuk oda Neki. Sokat elszalasztunk abból, amelyet Isten tartogat számunkra, mert nem szánunk időt arra, hogy az igével aktualizált imádkozásunk viselkedésünk meghatározója legyen. Antikrisztus birodalmát a Jelenések könyve egy tengerből feljövő állathoz hasonlítja. Dániel könyvében ugyanezzel a vadállattal találkozunk. Más erre vonatkozó ószövetségi prófétai előrejelzések megismerésével és az imában való felkészülés által közelebb juthatunk a közelgő hipermodern technológiai birodalom természetének megértéséhez. Dániel az imádkozása mellett a bibliai tekercseket mélyen ismerte, ez adott jogcímet ima céljainak. Mi is azért tudunk szellemileg felemelkedni, mert a kijelentett tudás bennünk aktualizálva van imádkozó szellemmel. Nekünk is a mostani idők üdvrendjére vonatkozóan a szentírásból kell utánajárnunk és Istenkeresésre kell ösztökélnie. Az imatémáink szempontjából azért van jelentősége, mert az időnek Isten által meghatározott menetének felismerése nagyon fontos ahhoz, hogy a hívő ember be tudjon kapcsolódni a Szellem aktuális munkájába. Aki ma keresi, kutatja a Szentírásban, hogy meddig tart a szellemi fogság s mikor kezdődik a helyreállítás, annak imaélete helyes lesz. Istennek egészen más munkaterve van az utolsó idők szellemi káosza, illetve a helyreállítás korszakára, ezért a keresztény embernek tudnia kell, hol tart és éppen hol nem, Isten munkája az egyházban. Ha a hívőként Isten királyságában hosszú távon hasznosak szeretnénk lenni, elengedhetetlenül tudni kell, hogyan és miért kell imádkozni. 

 

 

 

Aratás gyülekezete 2019.08.24.

20190829

Az imaélet egy önálló személyiséggel rendelkező Istennel való kapcsolatunk. Személyiségünk találkozása az Ő személyiségével. Ebben a közegben előnyhöz is jutunk sorsunk kapcsán. Bár tudjuk, hogy az imádásban az előny már nem dominál. Az ige tanulmányozása és az imádkozás kijelentett tudást ad át. Ekkor az imaélet felépíti a bizalom és a felhatalmazás magabiztosságának szabadságát. Miért imádkozunk? 1. Isten Szelleme bennünk él, ill. szellemünk közösségre lett teremtve Istennel. 2. Kapcsolatban nem csak a hit, hanem a kommunikáció mélysége is nagyon fontos. Nem csak Istent kell megismerni, hanem Istennek is bennünket. 4. Imádkozás nagy része az igével (Isten tervével) való azonosulásunk és összhangba kerülésünk. 5. Isten közbenjárót küldött Krisztusban, aki főpapunk is. A fiának főpapi szerepének igénylése elengedhetetlen. Imaéletünk egy válasz arra, amit Ő megtett vagy meg fog tenni kegyelemből. Ekkor az időlegesben az időtlen (isteni cél) találkozik veled s a jövőd plántálása elkezdődhet. Isten házának küszöbén állva sokszor „szellemi csavart” élünk át. Ekkor a tények és Isten által meghirdetett új dolgok nagyon különböznek. Isten tudja, hogy ha a tények rossznak látszanak – nem tagadja le-, de Ő azt fogja mondani részünkre, amelyet személyesen eltervezett rólunk. Ha te nem vagy kész imaéletedben kimondani (láttamozni) amit kijelentett, Ő nem tudja megtenni, mert tenálad van a hatalom szabadságának kulcsa.

 

20180831

Aratás gyülekezete 2019.08.31.


Ebben a prédikációban Isten dicséretének és imádatának fontosságról, ill. az imádó élet főbb jellemzőiről lesz szó. Az imádásban már nem a kéréseink, vágyaink,  könyörgéseink játsszák a főszerepet.  Nincsenek öncélok, mert az imádó önmagáért imádja Istent. Azért van közösségben Istennel, mert szeretne vele lenni és magasztalni Őt. Nem is egy munkakapcsolat az imádás.  Az imádás Isten önzetlen szeretete, mélységes jelenléte felé való sóvárgás és az Ő teljes megismerésére való vágy. Ezen túlmenően Isten dicsőségének az Egyházban való megjelenésére való szomjúság. Szót ejtünk a szívben lévő rejtett bálványokról, ami azért nem egykönnyen felismerhető, mert az Isten imádása mellett sajnos létezhet nem bibliai Istenkeresés vagy hamis imádás. Az Atya házához való féltékeny buzgó szeretet, ami miatt  a kegyelmes, szerető, irgalmas Isten ostort ragad, felborítja a pénzváltók asztalait a templomból. Az imádó számára az egyik legfontosabb, hogy Isten tökéletes akarata valósuljon meg belső templomában és egyháza életében. Istenkeresésünk hogyanjában való eligazodást a Szent Szellem és a Szentírás vezetése segíti, hogy egyre helyesebben tudjunk imádkozni minden élethelyzetünkben.