20190602

 Aratás gyülekezete 2019. 06.01.

Néha a legnagyobb problémánk az, hogy nem tudjuk biztosan, hogyan fognak alakulni a dolgok. Jézus azt kérdezte egyszer, vajon talál hitet a földön? Ha odaszenteled magad Jézus hitére, akkor garanciát vállal Isten részedre. Most tudom, hogy azt mondjátok magatokban, hogy ti tudjátok, hogy kell működtetni hitetek. Azonban, ha rossz dolgok érnek, először még optimista vagy. Ez az optimizmus gyakran inkább naivitás, mert nem tudhatod, hogy mi történhet még. Aztán, egy nagyon nehéz helyen találod magadat. A nehéz hely kereszténységünkben olyan terület, ahol még nem voltál vagy nem számítottál valami rossz dologra. Itt már nem vagy benne annyira biztos, hogy Isten meghallgat. Elbizonytalanodtál abban is, hogyan imádkozz. Miként Jézus a kertben. Sokszor megvan az a szellemi lökés, de most nincs. Ez az a szituáció, amikor szemtől szemben vagy egy folyamattal, és megigazultságod képességei hozzásegítenek az ígéreteid beteljesedéséhez. Néha megvan az ígéret, sőt van hited az ígéretben, hiszed, hogy meg fog történni, de amikor szembe nézel ezzel a folyamattal, - mint Jézus a Getsemáné kertben - minden elhalványulni látszik. Tarts ki a megigazultságodban! Getsemáné megpróbál nem összetörni, hanem győztessé tenni hited igazságossága által. Mert amikor a nyomás megnő, akkor Isten ki akarja hozni belőled hited erejét. Isten nem tudja kihozni úgy a sikereidet életedből, amíg abba nem hagyod, hogy elvárással legyél olyan dolgok felé, amik nem működnek. Nem tudom megmondani, hogy ez mennyi időt fog igénybe venni, de hited megigazult identitásod miatt célba fog érni.

 

 

 

 

 

201960608

 Aratás gyülekezete 2019. 06.08.

 

Minden hívő a megigazulásában Isten királyi uralmának jelenlegi megjelenési formája. Megigazulásod szellemi tartalmába vetett hit azt jelenti, megtanulsz járni úgy, ahogy Jézus itt a földön, anélkül, hogy tudatában lennél alsóbbrendűségnek. Ekkor hited használatban lesz, ami teljesen megdöbbent téged és a körülötted lévő világot. Az eklézsia történelme mögött Isten királyi uralma áll, annak hatalmával és tekintélyével. Királyság az eklézsia belső valósága, lényege és kormányzásának helye. Működése függ a Szent Szellem ajándékaitól. Szellem ajándékaiban van jelen a látás és álom magyarázata. Megadatott, hogy értsd a királyságot, ha a szellemedhez változtatod az elmédet. Isten megismerése nem választható szét a szemünk világosságától. Csukott szemmel nem láthatod azt, ami átadni készül a királyságból. Amit nem fogadsz el a királyságban, az támadás alá fog kerülni, hogy ellopják magod kompetenciáját.

 

 

 

20190615

 Aratás gyülekezete 2019. 06.15.

 

Ha nem fejlett az igazságosságod, nem fejlett a hited sem. Egy kihívás előtt állunk: igazságosság determinál vagy az evilág rendszere (babiloni kultúra). Meg kell értened a hit és megigazultság barátságát és munkafolyamatát. A hit megerősíti a királyságban lévő valóságot és túlmegy az intellektuson, teológiai tudáson. A hit „látomással” megterhelt őrállókat hoz létre, miként Habakuknál látjuk a babiloni fogság előtt. A hit teszi ezt. A látomás terhével rendelkező hit emberei egy tiszta jövőképpel rendelkeznek, amely nem csal meg Bennünket. Jövőkép egy panorámakép a bensőnkben. Ez alatt a Szent Szellem általi fotót, videót értjük. Lehet egy új körülmény, új identitás, de túl azon, amit látsz és tapasztalsz fizikailag. Leleplez Isteni szándékokat és gondolatokat hordoz. Bemutatása és megjelenítése Isten tervének, amely csoda, azaz természetfeletti munka. Belelátás (intuíció) gondolatokba, amelyben hinni kell. Ha a hitednek nincs bizonyítéka önmagad előtt, akkor az egy hamisítvány vagy illúzió. Tehát nem elég, ha hitünk van a megigazulás természetének –amely isteni- bizonyságot kell tennie bennünk. Eljött az idő, miszerint természetes szinten nem tudsz életedre vonatkozóan teljes megoldást találni. Az egyház felelőssége alkalmaznia Isten elintézési módját. Ez mindig igazság alapú és hit általi történnek.

 

 

 

20190622

 Aratás gyülekezete 2019. 06.22.

Kegyelemnek és igazságszolgáltatásnak olyan kijelölt ideje van az egyházon, amilyet még soha nem tapasztalt. Joel próféciája szerint NAGY és JELENTŐS dolgok lettek félretéve az egyháznak. (Joel.2:22) Talán van az életedben olyan dolog, amiben változást vársz, várod, hogy megtapasztalj egy kedveltségi időszakot. Isten figyel a hitedre, vagy úgy is mondhatnám, Isten hite benned figyel téged. Szent Szellem mindig beléd akar tenni egy valóság elemet. Célja, hogy megnyilvánuljon belül, majd kívül. A cselekedeteidet meghatározza a benned lévő isteni ígéretek. Ha elkezdesz igényt tartani ezekre a mennyei ígéretekre, akkor szükséged lesz Isten kegyelmére és igazságszolgáltatására. A kudarcainknak és frusztráltságunknak az ideje elmúlik, amikor megengedjük a kegyelem kártalanítását az egyházban. Az Úr ítélete, kormányzása úgy van megtervezve, hogy megvédjen Téged és családodat. Ahogy előre haladsz a királyságban, örökséged átvételében és Isten által adott megbízás teljesítésében, Istenünk Veled lesz és igazságot szolgáltat. Minden olyan rendszer vagy ördögi hadsereg, amely megpróbálja megzavarni ezt, Istennel kezd harcba. Te vagy Isten kedveltje, ami azt jelenti, hogy már nem lehet bántani, megalázni, támadni, zaklatni vagy megölni idő előtt. Istennel lévő személyes kapcsolatunk záloga ennek, különösen akkor, amikor aktívan előmozdítjuk az Ő királyságát. Minden, ami a királyságból jön, az a Te hitednek megfelelően érkezik hozzád. 

 

 

 

20190627Aratás gyülekezete 2019.06.29.

Amikor Isten a következő szintugrásra képzi szellemedet, azt fogod tapasztalni, hogy bár ha képzett és tanult lettél, de nem tudsz megújulni a megigazulás adta hitről hitre való életmód nélkül. Ha nem látogat meg a Szent Szellem személyes életvezetést adva, akkor nem éled Isten gyermekének mindent lenyűgöző életét. A megigazult ember élete és lelke tele van gyönyörrel és békével, mert szabadnak született, és valóban szabad is. Ez nem külső tényezőtől függ. Vajon érted-e, mit jelent Isten gyermekének szabadsága? Vagy még mindig a törvény szolgaságában élsz, félsz a büntetéstől, félsz, hogy visszaküldenek a pusztába? Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor nem értetted meg kijelentés útján a Szellem ígéretének üzenetét, különben tudnád, hogy ilyen nem lehetséges. Isten Szelleme a megigazultakkal akar lakni, és kiváltságnak tekintjük ezt, hogy Ő közöttünk lehet. A megigazultság gyermeke tudja, hogy természeted és életmódod olyan lesz, mint az indulásod, ezért szeretettel kérlek, vigyázz, hogy helyesen indulj el a megigazultság ösvényén. Aki azon fáradozik, hogy a maga erejéből győzzön, nincs tudatában rabszolgavoltának. Lehet, dicsekszik is, hogy szabadnak született, mégis egész életét szolgaságban tölti. Sohasem tudja meg, mit jelent a szabadság, mit jelent az elégedettség, mit jelent az Istenben való gyönyörködés. Csodálkozik, amikor az igaz emberek „a hit teljes bizonyosságáról” beszélnek. Úgy ítéli meg, hogy talán elbizakodottak. Alig van ideje levegőt venni az „isteni ostorcsapások” között. Eddig is sokat tett már, de még sokkal többet kell tennie; sokat szenvedett, de még sokkal többet kell szenvednie. Sohasem tapasztalta meg „a nyugalmat, ami Isten népére vár”, mert lelke rabságban marad. Isten nem vonja vissza kegyelmét, ha már egyszer megadta, mert „Isten ajándékai és elhívása visszavonhatatlanok"